Tutireceptek.hu fejléc

Kakaós-sárgabarackos süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg por cukor
6 dkg vaj
1 tojás
3 dkg kakaó + a szóráshoz
2 dkg finom zsemlemorzsa
24 dkg liszt
10-15 db sárgabarack kockára vágva
1 csomag sütőpor
1 evőkanál rum
kb. 2, 5 dl tej
lekvár a tészta kenéséhez
A habhoz:
5 tojásfehérje
25 dkg kristály cukor
2-3 db nagyon érett sárgabarack vagy 1-2 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:
A cukrot, a vajat és a tojást habosra keverjük, hozzáadjuk
a kakaót és összekeverjük, beleszórjuk a zsemlyemorzsát, beleöntjük a tejet és a rumot, a sütőporral összeszitált lisztet és a kockára vágott barackot, alaposan összekeverjük /kevert tészta/. Kikent és lisztezett formába öntjük, 180-190 fokra előmelegített, majd mérsékelten meleg sütőben lassan sütjük kb. 40 percig.

Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a barackot, gőz fölött tovább verjük, amíg sima lesz.

Amikor langyosra hűlt a sütemény, megkenjük lekvárral, ráhalmozzuk a habot, amit kakaóporral megszórunk. Kockákra vágva tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fakanalas sütemény » Raffaello -krémes sütemény » Rizspuding csokoládéval » Hóember gyereknek
» Kolbászos piskóta » Tejfölben sült alma » Lekváros-mogyorós muffin » 10 perc alatt somlói galuska
» Gomba süti /sütés nélkül/ » Müzligolyó - nem kell sütni » Mák csoda » Almás keksz
» Karamell-krémes kocka » Mézes-mogyorós darázsfészek » Lúdláb » Ischler aprósütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.