Tutireceptek.hu fejléc

Kalács (alaprecept) recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 nagyobb tojás vagy 2 sárgája
8 dkg cukor
1 vanilin
8 dkg vaj
2 dl tej
1 szárított élesztő
1 citrom héja
csipet só
1 tojás sárgája a tetejét kenni

opcionálisan: 2 ek keserű kakaópor
mák vagy mandula a tetejét szórni

Elkészítés:
A tejet mikróban meglangyosítom. Egy bögrébe beleöntöm a szárított élesztőt, teszek hozzá egy kiskanál cukrot és kb. 1 dl tejjel felöntöm. Elkavarom, állni hagyom hogy kicsit felhabosodjon.

Közben kimérem a lisztet, cukrot, megolvasztom a vajat, jól megmosom a citromot és lereszelem a héját.

Az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba teszem és konyhai mixerrel bedagasztom. Előbb lassú, majd gyorsabb fokozaton összesen 6-8 percig dagasztom. Letakarom konyharuhával, majd meleg helyen 45 percig kelni hagyom.

Kivajazott, kilisztezett formába töltöm és újabb fél órát kelesztem meleg helyen. A tetejét lekenem 1 tojás sárgájával, esetleg mákkal vagy mandulával díszítem.

Tanácsok:
2 kisebb kalács lesz belőle.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Panna cotta (alaprecept) » Hagyományos mézeskalács » Mézeskalács :) » Sonkás kalács :-)
» Almás kalácsfelfújt » Mézeskalács ízű joghurt » Gyömbéres mézeskalács » Kulcsos kalács
» Mézeskalács, cukormázzal » Kürtőskalács » Gyömbéres Kalács » Maradék kalácsból
» Hamis mézeskalács » Tejes kalács » Kakaós kalács észt módra » Almás, fűszeres kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.