Tutireceptek.hu fejléc

Káposzta krémleves chipsszel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
1 fej káposzta
1,25 liter szárnyas alaplé (5 csészényi)
1 db kisebb burgonya
2 babérlevél
2 dl tejszín

bors
A díszítéshez:
szeletelt bacon
snidling

Elkészítés:
Vágjuk félbe a káposztát, majd emeljük ki a torzsáját, majd aprítsuk fel. Pucoljuk meg a burgonyát, kockázzuk fel. Vajon pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a káposztát, a burgonyát és az alaplevet, a fűszereket, majd forraljuk fel. Fedjük le, és főzzük 30 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Vegyük ki a babérlevelet. Pürésítsük a levest, amíg krémes nem lesz, majd dúsítsuk tejszínnel. Ha szükséges még sózzuk.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, rakjuk rá a szalonnát, fedjük le sütőpapírral és egy tepsivel. Kb. 175-180 °C-on süssük addig, amíg ropogós nem lesz. A levest tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, majd díszítsük a bacon chips-szel.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hordós káposzta » Zelleres burgonyakrémleves » Gyors savanyú káposzta » Péter töltött káposztája
» Káposztasali » Káposztás csirke » Savanyú rakott káposzta » Káposztás pogácsa
» "Keleti" káposzta » Sonkás-sajtos kelkáposzta » Kelkáposzta krémleves » Almás-húsos káposztatál
» Fokhagymakrémleves másként » Káposzta vadász módra » Tejfölös kapor krémleves » Sajt-krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.