Tutireceptek.hu fejléc

Káposztaleves tojással recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1/2 fejes káposzta
4 db zöldpaprika
3 paradicsom
1 fej hagyma
2 db húsleves kocka vagy 1 csapott evőkanál fűszerkeverék
őrölt bors
1 csapott evőkanál pirospaprika
olaj
szükséges mennyiségű só
2 tojás

Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajban késhegynyi sóval megdinszteljük. A káposztát vékony csíkokra vágjuk.
A paradicsomot forró vízbe dobjuk, lehúzzuk a héját, szintén felszeleteljük, a paprikát karikára vágjuk és a dinsztelt hagymához adjuk. Amikor kicsit megfonnyadt, beleszórjuk a pirospaprikát és a káposztát azzal is egy pár percig dinszteljük. Felöntjük vízzel, beletesszük a fűszereket és a káposzta puhulásáig főzzük.
A tojást villával felverjük és állandó keverés mellett a lobogó, forró levesbe öntjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott hús tojással » Gesztenyés káposztaleves » Tojássaláta » Sóskamártás tükörtojással
» Kelkáposztaleves » Tojássaláta gazdagon » Sült paprika tükörtojással » Rakott karfiol tojással
» Tojással rakott zölbab » Káposztaleves másként » Majonézes tojássaláta » Sült paradicsom tojással
» Madársaláta főtt tojással » Fogyis káposztaleves » Káposztaleves » Pirított kenyér tojással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.