Tutireceptek.hu fejléc

Káposztaleves vislivel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0,5 kg savanyú káposzta
1 vöröshagyma
olaj
pirospaprika
babérlevél
1 ek liszt, vagy étkezési keményítő
1 kis poharas tejföl
4-5 füstölt virsli
só, bors

Elkészítés:
A savanyú káposztát átöblítjük, apróra vágjuk.
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, pirospaprikát szórunk rá, hozzáadjuk a káposztát, 1-2 babérlevelet. Felengedjük vízzel, puhára főzzük.
Elkészítjük a habarást, besűrítjük vele a levest, hozzáadjuk a felkarikázott virsliket. Jól összeforraljuk, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

Tanácsok:
A savanyú káposzta levét félre szoktam tenni, ha túlságosan kiöblítettem volna az ízét, a végén azzal pótlólag savanyítom a levest.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csülkös káposztaleves » Káposztaleves (fogyihoz) » Káposztaleves másként » Káposztaleves tojással
» Kelkáposztaleves » Kunsági káposztaleves » Tojásos káposztaleves » Frankfurti káposztaleves
» Káposztaleves » Káposztaleves csülökkel » Fogyis káposztaleves » Legényfogó káposztaleves
» Gesztenyés káposztaleves » Sárgarépa leves » Tzatziki fehérborecettel » Citromkrém leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.