Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás burgonyaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg. savanyú káposzta,
50 dkg. burgonya,
15 dkg. füstölt kolbász,
30 dkg. póréhagyma,
3 db. erőleves kocka,
1 szál petrezselyem,
1 szál sárgarépa,
1 kis szelet zeller,
1 csokor petrezsaelyemzöld,
só,
őrölt feketebors,
1 dl. tejföl,
1 mokkáskanál őrölt köménymag,
3 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:
A leveskockákból l,8. liter víz hozzáadásával erőlevest készítünk. A burgonyát megtisztítjuk és az erőleveshez adjuk.A forrástól számítottt 10-15 percig együtt forraljuk.Ekkor hozzáadjuk a lecsöpögtetett savanyú káposztét, a felkarikázott kolbásztzöldpaprikát, zúzott fokhagymát és a póréhagymát. Hasonlóképpen hozzáadjuk a vékonyan felkarikázott zöldségeket és a zeller szeletet egyben. Sóval, borssal és őrölt köménymaggal fűszerezzük. Újra forraljuk, s kb. 10-15 percig lassú tűzön készre főzzük. Ha kész tálaláskor 1 - 1 evőkanálnyi tejföllel és apróra vágott zöldpetrezselyemmel diszitve kínáljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörös káposztasaláta » Káposztás pogácsa » Káposztás krumplifasírt » Burgonyaleves bográcsban
» Káposztás lepény Ági módra » Kel káposztástészta » Nagyikám káposztás húsa » Káposztás lecsó
» Rakott káposztás kocka » Káposztás uborka saláta. » Káposztás bab » Káposztás-virslis kifli
» Káposztás knédli update1 » Savanyúkáposztás metélt » Csuka káposztásan » Kelkáposztás csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.