Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás paszuly recept

Kategória:
 Levesek
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg száraz bab
25 dkg savanyú káposzta
12,5 dkg füstölt kolbász
1 fej hagyma

pirospaprika vagy pirosarany
liszt vagy keményítő a sűrítéshez

Elkészítés:
Az előző este beáztatott babot az egész hagymával és a felkarikázott kolbásszal felteszem főni, csak kicsit sózom.
Annyi vizet adok hozzá, hogy maradjon még hely a káposztának, ami később kerül bele.
Addig főzöm, amíg a bab félig megpuhul, kiveszem a hagymát, beleteszem az enyhén kimosott káposztát, annyi legyen a leve, hogy ellepje. Készre főzöm.
Pirospaprikás rántással kell eredetileg csinálni, én már ezt is kis vízben elkevert keményítővel sűrítem és teszek bele egy kis pirosaranyat vagy házi pritaminkrémet, hogy szebb színe legyen.
Jól összeforralom és sózom, ha szükséges.

Tanácsok:
A babot félig főzni kuktában is lehet, akkor gyorsabban elkészül. Mikor a káposzta belekerül, már ne legyen kuktában.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: 'szti

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás sztrapacska II. » Káposztás virsli tésztában » Káposztás lángos másképpen » Káposztasali
» Káposztás liba. » Káposztás lencseleves » Káposztás kiflik » Káposztás tarja
» Isteni káposztasaláta » Finom káposztás pogácsa » Kelkáposztás csirke » Káposztás-paszuly
» Texasi káposztasaláta » Olcsó káposztás rétes » Káposztás böllértokány » Káposztás uborka saláta.


Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2014, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.