Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás pogácsa 1. recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg liszt
2 teáskanál só
2 dl tej
3 dkg élesztő
csipetnyi cukor
1 kis dobozos tejföl
1 tojás a kenéshez

Káposztás töltelékhez: egy kis fej káposzta

őrölt bors
cukor
egy kanál zsír

Elkészítés:
A káposztát lereszeljük, sózzuk és ízlés szerint fűszerezve egy kanál zsíron megdinszteljük.
A tésztához az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk az átszitált liszthez, és a Ramával, tejföllel, sóval jól kidolgozzuk.
Lisztezett nyújtólapon ujjnyi vastagra nyújtsuk és kenjük rá a kihűlt káposztát. Hajtsuk félbe, és még egyszer félbe, majd fél óra pihentetés után a nyújtást és a hajtogatást még kétszer ismételjük meg
Az utolsó pihentetés után nyújtsuk Kis ujjnyi vastagra, késsel rácsozzuk be, majd pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Rakjuk tepsibe, tojássárgával kenjük meg a tetejüket, és forró sütőben, kb. 200 fokon süssük szép pirosra.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Szafy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ősi túrós pogácsa » Ízes juhtúrós pogácsa » Hagymás-krumplis pogácsa » Sós pogácsa gyorsan
» Káposztás-paszuly » Káposztás pacal » Főzőtt pogácsa » Finom hagymás pogácsa
» Káposztás bab » Krumplis húspogácsa » Káposztás kifli » Sonkáspogácsa
» Leveles zsíros pogácsa » Tejszínes pogácsa 2. » Savanyú káposztás apróhús » Káposztás csülök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.