Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás sztrapacska recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Hozzávalók 40 dkg burgonya
1 tojás
20 dkg liszt
1 dl tejföl
25 dkg savanyúkáposzta
2 ek. olaj
őrölt kömény, só
1 kis fej hagyma

Elkészítés:
A megmosott, hámozott burgonyát lereszeljük, liszttel, tojássárgájával, kevés vízzel és sóval sűrű galuskatésztává dolgozzuk. Forrásban levő sós vízbe szaggatjuk, s ha megfőtt, kivesszük.
Apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a levétől kinyomkodott káposztát, fűszerezzük, és kiveregetve puhára pároljuk.
A galuska felét olajjal kikent tepsi aljára terítjük, rátesszük a káposztát és befedjük a maradék galuskával. Tejföllel meglocsoljuk és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirul.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyúkáposztás hús » Tormás káposztasaláta » Káposztás uborka saláta. » Apatini káposztás harcsa
» Sztrapacska » Káposztás lepénykék » Káposztás palacsinta » Különleges káposztasaláta
» Káposztás kiflik » Káposztás liba. » Reszelt káposztasaláta » Tökmagos káposztasaláta
» Káposztasaláta felturbózva » Savanyukáposztás tarja » Káposztás burgonyafelfújt » Káposztás malachús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.