Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás sztrapacska II. recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
0,4 kg liszt
2 db.tojás
0,5 kg savanyú káposzta
0,1 kg füstölt szalonna


Elkészítés:
A szalonát felkockázzuk,majd saját zsírjára sütjük.A szalonnatepertőt kiszedjük,félre tesszük.A savanyú káposztát a szalonna zsírra tesszük,és megpároljuk.Fazékban vizet forralunk,és enyhén meg sózzuk.A burgonyát meghámozzuk,majd lereszeljük,hozzákeverjük a nyers tojásokat,sózzuk majd annyi lisztet dolgozunk hozzá,hogy galuska sűrűsségű tésztát kapjunk.A forrásban lévő vízbe nokedlit szaggatunk ,majd ha feljön a víz tetejére,leszűrjük és forró vízzel leöblítjük,miután lecsöpögtettük,a megpárolt káposztával összekeverjük,tepertővel tálaljuk.


A receptet beküldte: veresmaria164gmail.com


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Majonézes káposztasaláta » Sztrapacska2 » Savanyú káposztás apróhús » Texasi káposztasaláta
» Káposztasaláta felturbózva » Vörös káposztasaláta » Káposztás lencseleves » Káposztás pogácsa 1.
» Káposztás pogácsa-finom » Káposztás lepény » Káposztás uborka saláta. » Káposztás gombóc...
» Káposztás böllértokány » Káposztás lángos » Káposztás-paszuly » Tökmagos káposztasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.