Tutireceptek.hu fejléc

Káposztával töltött marhatekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg marhacomb vagy rostélyos,
1 kg hordókáposzta,
egy kis zsír,
feketebors,
pirospaprika,


Elkészítés:
Két nagyobb szelet marhacombot vagy rostélyost kiklopfolunk. Megborsozzuk, egy picit sózzuk, majd nyers hordókáposztát szórunk rá. Összetekerjük, cérnával megkötjük vagy hústűvel megtűzzük.

A tekercseket forró zsíron alaposan megpirítjuk. Ezután felöntjük egy kevés vízzel, s lassú forralással legalább másfél-két óráig pároljuk - lefedve. A vége felé kevés pirospaprikát szórunk a főzőlébe.

A tűzről levéve néhány percnyi szikkadás után eltávolítjuk a cérnát, illetve a hústűket, és felszeleteljük. A mutatós húskarikákat rizzsel tálaljuk, amelyet meglocsolunk a húslével.


A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött hal Karcsi módra » Sonkával töltött padlizsán » Mustáros töltött pecsenye » Töltött gombafejek sütve
» Rántott töltött kifli » Töltött krumpli zsemlyével » Bolognai töltött burgonya » Töltött tarja
» Baconnal töltött lángos » Szardíniás töltött tojás » Töltött lepény (Olcsó) » Töltött körte
» Töltött paprika hús nélkül » Töltött bundás kenyér » Töltött szőlőlevélkék » Reform töltött paprika


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.