Tutireceptek.hu fejléc

Kappan gombocok /Czifray István 1840-ból/ recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
(Eredeti helyes írással)

Vagdalj egy sült kappanak húsát apróra, áztass egy font kenyeret' s 2 kartzáros tejbe, ki's aprits a'hús közé.
Dörzsölj el 1/4 font csontvelőt habzásig, verj bele négy tojást, csinálj két tojásszékéböl gyönge habarékot, 's önts a vagdalt közé,adj hozzá sót, petrezselyem zöldjét metélve, keverd mind ezt össze, csinálj belőle tetszésed szerinti nagyságú gomboczokat, hányd levesbe 's főzd mind addig míg fel nem jönnek.

Elkészítés:
A fentiekbe egybe van írva.

Tanácsok:
Milyen érdekes?!


A receptet beküldte: gevi1931

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes gombócok » Áfonyás gombócok » Aszalt szilvás húsgombócok » Zabpelyhes húsgombócok
» Sörben sült gombócok » Diós gombócok » Húsgombócok curry szószban » Füstöltsajtos húsgombócok
» Színes sajtgombócok » Húsgombócok sajtmártással » Mediterrán húsgombócok » Görög húsgombócok
» Májgombócok káposztaágyon » Vegyes leves » Hideg tokaji borkrémleves » Vagdalt hús tésztában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.