Tutireceptek.hu fejléc

Kapros burgonyaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
8 - 10 dkg. húsos füstölt szalonna,
2 pár debreceni páros,
60 dkg. tisztított burgonya,
1 nagy csokor kapor,
1 nagy evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,
1 kávéskanál őrölt fekete bors,
2 db. tojás sárgája,
4 karika citromszelet,
só ízlés szerint

Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, zsirját kisütjük, de a pörcöt is a forró zsírban hagyjuk. Hozzáadjuk a centis darabokra felkarikázott debrecenit, a kis kockákra felvágott burgonyát és a tűzről levéve a fűszerpaprikát is. Jól átkeverjük, majd a tűzre visszatéve borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott zöldkaport és kevés vízzel felengedve pároljuk, közben többször is megkavarjuk. Ha a burgonya üvegesedni kezd felöntjük langyos vízzel és szükség szerint sózzuk. A fövés befejezése előtt a tojássárgákat 2-3 kanál levessel elkeverjük és a tűzről lehúzva az ételhez adjuk.Ha savanykásan szeretjük a levest adhatunk hozzá citromkarikákat ( vagy ecetet) és díszítésként egy kis kanál tejfölt.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros juhtúrós lángos » Tejszínes, kapros csirke » Kapros töltött palacsinta » Kapros rántott cukkini
» Kapros zaftos süllő » Fokhagymás kapros krémsajt » Sajtos burgonyaleves » Kapros csirkemell
» Kapros pulykaraguleves » Tárkonyos burgonyaleves » Magyaros burgonyaleves » Kapros juhtúrós csirkemell
» Burgonyaleves korianderrel » Kapros harcsapaprikás » Kapros-túrós csirkemell » Kapros öntet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.