| Kapros céklakrémleves receptLevesek Hozzávalók: 75 dkg cékla 2 fej hagyma 1 babérlevél 1 húsleves kocka só bors fél citrom leve 1 dl tejföl 1 ág friss kapor 2 evőkanál vaj levesgyöngy Elkészítés: A céklát alaposan megmossuk ,kb 30 percig főzzük,meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk.Hozzáadjuk a céklát a babérlevelet felöntjük vízzel és beledobjuk a leveskockát.Sóval borssal ízesítjük.lefedjük és lassú tűzön 20 percig főzzük.Kivesszük a babérlevelet és belekeverjük a citromlevet.Az egészet turmixoljuk. A tejfölt és az apróra vágott kaprot a levesbe tesszük,levesgyönggyel tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |