Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyfa-torta recept

Kategória:


Hozzávalók:
6-8 tojással készitett piskota
Krém:
1 db csokoládés pudingpor
4 dl tej
35 dkg margarin,
25 dkg cukor

Bevonathoz:
3 db tojás
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
fél üveg zöldmandula aroma

1 cs franciadrazsé

Elkészítés:
Mielőtt a piskotát kisütnénk a tepsit egy fehérlapra körülrajzoluk, utánna kivágjuk és félbehajtjuk, ebből egy fenyőfa alakot kivágunk és félre tesszük.

A kihült piskotát lapossan kettévágjuk és megtöltjök a pudinggal elkevert margarinnal.
Most rá helyezzük a a kivágott fenyőfamintát
és éles késsel körülvágjuk. / A maradékot vagy felhasználjuk puncstortához vagy megesszük/

Rá helyezzük egy szép tálra vagy tálcára. és a következő krémes bevonattal áthuzzuk
a tojásokat és a porcukrot összekeverjük lassú
tűznél sürüre főzzük ha kihült a margarint is hozzáadjuk, meg az aromát is simára dolgozzuk,
nagyon ovatossan minden csucshoz elosztjuk a franciadrazsét ivbe egyik csúcstól a másikig
A csucsokhoz vagy csillagszórót, vagy gyertyákat rakunk és égve sőtétszobába szenteste bevisszük az asztalra!!!!

Tanácsok:
Kicsit bonyolult de megéri oly csodálatos.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyfa-torta 2 » Karácsonyi pulykamell » Karácsonyi tojáslikőr » Karácsonyi kalácskoszorú
» Azonnal ehető mézeskalács » Karácsonyi madelein » Adventi naptár » Bejgli gazdagon
» Kivi torta, karácsonyra » Karácsonyi édesség » Karácsonyi borleves » Gesztenyés pulyka
» Diós csirkemell egyszerűen » Gyors fahéjas almás süti » Bejgli, ami nem szárad ki » Karácsonyi gyümölcskenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.