Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi ajándékgyümölcs recept

Kategória:


Hozzávalók:
15 db aszalt szilva,
15 db aszalt sárgabarack,
1 dl rum,
1 dl sárgabaracklikőr,
10 dkg étcsokoládé,
4 kávéskanál tejszín,
10 dkg marcipánmassza.

Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket külön-külön pohárba tesszük. A szilvára ráöntjük a rumot, a barackra a likőrt. Annyi vízzel pótoljuk, hogy ellepje az aszalványokat. Mikróba tesszük, felmelegítjük a folyadékkal, majd pár percig állni hagyjuk. A marcipánmasszából 30 db golyót formálunk, és az aszalt gyümölcsökbe töltjük a mag helyére. Az étcsokit két részletben gőz felett megolvasztjuk a tejszínnel, az egyik felébe rumot, a másikba likőrt öntünk, hogy lazítsuk a masszát. Az olvasztott csokinak nem szabad folynia, mert akkor nem fog megkötni. A csokiszirup egyik felével (amibe a rumot öntöttük) bevonjuk a szilvát, a másik felével (amibe a likőr került) bevonjuk a sárgabarackot. Ezután néhány napig szikkadni, száradni hagyjuk, szép karácsonyi dobozkába csomagoljuk.

Tanácsok:
Remek, különleges ajándék!


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi diós linzer » Karácsonyi gyümölcsbólé » Karácsonyi borkrémleves » Karácsonyi káposztasaláta
» Karácsonyi rumgolyó » Karácsonyi csigák » Karácsonyi diós krémes » Karácsonyi bájital
» Karácsonyi narancsleves » Karácsonyi fatörzs » Karácsonyi sajtos pogácsa » Karácsonyi diós csirkecomb
» Karácsonyi Puncs » Karácsonyi borleves » Karácsonyi kalács » Karácsonyi keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.