Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi borleves recept

Kategória:


Hozzávalók:
» 1/2 liter savanykás fehérbor
» 1/2 liter víz
» 1 mokkáskanál szegfüszeg
» 1 mokkáskanál fahéj
» 2 vaníliás cukor
» 10 dkg porcukor
» 5 tojás
» 1 citrom héja
» 1 evőkanál liszt

Elkészítés:
Forraljuk fel a vizet 1 dl borral és a fűszerekkel. Ezalatt a tojássárgákat keverjük ki a cukrokkal és a liszttel, majd adjuk hozzá a maradék bort. Ha felforrt, a fűszeres levet szűrjük le és az egészet lassú tűzön kb. 10 percig, hogy a liszttől besűrűsödjön, kevergetve forraljuk.


A receptet beküldte: saints


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi borkrémleves » Karácsonyi fatörzs » Karácsonyi gyümölcsbólé » Mazsolás borleves
» Karácsonyi pulykasült » Karácsonyi diós linzerke » Drezdai karácsonyi kalács » Borleves
» Mézes karácsonyi asztalra » Karácsonyi gyümölcs saláta » Karácsonyi mézes tekercs » Borleves másik változata
» Karácsonyi Puncs » Karácsonyi almapuncs » Karácsonyi bejgli » Karácsonyi csillagpuncs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.