Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi fahéjas almaleves recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg savanyú alma
2 dl tejföl
3 dkg liszt
őrölt fahéj

cukor
citromlé
szerecsendió

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk kimagozzuk és felkockázzuk. Ezután feltesszük főni egy lábosba, másfél liter hideg vízbe. Ízesítjük a fahéjjal, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, és kevés citromlével pikánssá tesszük. Felforraljuk, majd levesszük takaréklángra.
Ha az alma megpuhult, egy kis tálban külön elkeverjük a lisztet a tejföllel, és ha elég sima néhány kanállal kimerünk a forró levesből és ezzel behabarjuk a levest. Melegen tejszínhabbal és őrölt fahéjjal valamint kevés szerecsendióval tálaljuk az ünnepi asztalra.
Ha a habarásba teszünk egy zacsi főzős vaníliapudingot még krémesebb lesz.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi mézes figurák » Almás-fahéjas palacsinta » Almás-fahéjas sütemény » Karácsonyi csillagok
» Karácsonyi tojáslikőr » Jégbe hűtött almaleves » Karácsonyi csillagpuncs » Karácsonyi habkarika
» Fahéjas csigák » Fahéjas meggyleves » Fahéjas almapalacsinta1 » Almaleves habgaluskával
» Bögrés fahéjas almás süti » Fahéjas kuglóf » Almás-fahéjas finomság » Fahéjas zserbó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.