Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi keksz recept

Kategória:


Hozzávalók:
12 dkg zabpehely
24 dkg finomliszt
10 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
1 zacskó sütőpor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
12 dkg margarin - 1 nappal előtte kivenni a hűtőből!
2 evőkanál méz
2 db egész tojás

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy keverőtálba mérem, fakanállal összekeverem.
Beleteszem a nedves hozzávalókat, és kézzel tésztává gyúrom.
Fél órát pihentetem a hűtőben, majd kinyújtom (max. 3-4 mm vastagra), szaggatom és sütöm. (Szaggatás helyett lehet kis gombócokat formázni és a sütőpapírra lapítani.)

Tanácsok:
Sütés: egy gyengébb gáztűzhelyben nagy lángon kb. 10 perc/tepsi.
Ez a mennyiség kb. 2,5-3 nagy tepsire elég.
A fahéj és a szegfűszeg nélkül a zabpelyhet helyettesíthetjük mással is (pl. kókuszreszelékkel vagy csokidarabokkal).

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: iblis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi diós csirkecomb » Gesztenyés keksztorta » Karácsonyi citromos szív » Mogyorós-zabpelyhes keksz
» Zöldfűszeres keksz » Túrós kekszes pohárkrém » Mézes zabpehelykeksz » Karfiolkeksz
» Keksz tekercs » Drezdai karácsonyi kalács » Csokoládés keksztekercs » Keksztekercs kókuszkrémmel
» Kekszes rizstorta » Mandulás-csokis keksz » Csavart, kétszínű keksz » Csíkos keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.