Tutireceptek.hu fejléc

Karalábé saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
4 fej friss, gyenge karalábé, 5 dkg. vaj(vagy olívaolaj), csipetnyi só, 2 dl. majonézmártás.

Elkészítés:
A karalábé fejeket megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk és a felolvasztott vajon (olívaolajon) mindkét oldalukat puhára pároljuk. Kiszedve hagyjuk kihűlni. Ekkor csipetnyi sóval megszórjuk, majd hideg majonézmártással leöntjük. Néhány órán keresztül hűtőben pihentetjük. A sültekhez kitűnően illik.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sváb pacal-lencse saláta » Paradicsomos Gombasaláta » Csirkemell salátával » Túrós töltött karalábé
» Mindent bele saláta » Káposztasaláta felturbózva » Karalábés tészta (Olcsó), » Diós karalábé
» Lencsesaláta Maris módra » Karalábés csirke » Tonhalas tésztasaláta » Dinnyés-málnás saláta
» Orosz halsaláta » Szalámis saláta » Gombasaláta 1. » Parmezános saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.