Tutireceptek.hu fejléc

Karamellás mandulafánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30-35 dkg finomliszt,
2 1/2 dkg friss élesztõ,
14 dkg porcukor,
1/2 dl tej,
14 dkg vaj vagy margarin,
4 tojás sárgája,
10 dkg lehéjazott és nagyon vékony szeletekre (szálkásra) vágott mandula;
a tepsi kikenéséhez:
2 dkg vaj és kevés liszt.

Elkészítés:
Az élesztõt elmorzsoljuk, és teáskanálnyi porcukorral együtt a tejbe keverjük. Langyos helyen felfuttatjuk. Közben a vajat a cukor kétharmad részével habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a liszttel és a megkelt élesztõvel alaposan kidolgozva, kalácstészta keménységû tésztát dagasztunk. Ha a tészta már jó levegõs, lyukacsos, lisztezett kézzel apró gömböket formálunk belõle. Ugyancsak lisztezett deszkán hagyjuk kelni még legalább fél órát, majd vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe téve, elõmelegített, forró sütõben pirosra sütjük. Míg a tészta sül, a megmaradt cukrot teflonserpenyõben barnára pirítjuk, és 1 dl vízzel leöntve addig forraljuk, amíg a karamell egészen felolvad. A megsült fánkokat a karamelles lébe bemártjuk, és vágott mandulában azonnal meghempergetjük.

Tanácsok:
Csak akkor kínáljuk, ha egészen kihûlt.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellás ananásztorta » Karamellás Sport szelet » Karamellás krémes » Kávés karamellás tej
» Pirított karamellás dió » Karamellás habos süti » Karamellás, diós kocka » Karamellás pite
» Karamellás zabkása » Csokis-karamellás körték » Karamellás palacsinta » Körtés-karamellás süti
» Karamellás torta... » Karamellás kocka » Karamellás réteges pite » Karamellás forró csokoládé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.