Tutireceptek.hu fejléc

Karamellás pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
Rama sütőmargarin: 10 dkg
tej: 8 evőkanál
sütőpor: 1 csomag
kristálycukor: 20 dkg
tojás: 2 db
finomliszt: 50 dkg

A krémhez:
Rama sütőmargarin: 10 dkg
tej: 0,5 liter
liszt: 3 evőkanál
kristálycukor: 30 dkg

Elkészítés:
A sütőporos lisztből, cukorból, margarinból, tojásból és tejből sima tésztát gyúrunk. Négy egyforma cipóra
osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként kinyújtjuk sütőlap nagyságúra, és
megsütjük 15-15 perc alatt 180 °C fokon.Kis lángon karamellizáljuk a cukrot. Ezután hozzáadjuk az előre
megmelegített tejet, majd a 3 evőkanál lisztet. A masszát simára keverjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra
kevert margarint. A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a
sütőlapra vagy egy dekoratív tálra.A kész pitét éjszakára lenyomatjuk (pl. egy deszkával) és másnap kis
kockákra szeleteljük.A krémbe apróra vágott pirított mogyorót vagy mandulát is keverhetünk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: én vagyok


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellás szelet » Karamellás tej » Karamellás ananásztorta » Csokis-karamellás körték
» Karamellás kocka » Karamellás krémes » Karamellás csiga » Pirított karamellás dió
» Karamellás fagylalttorta » Karamellás ostya » Karamellás fincsi krémes » Karamellás Sport szelet
» Karamellás torta... » Karamellás dió » Karamellás habos süti » Karamellás mandulafánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.