Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol püré recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
Két személyre:
1 egész karfiol fej
1dl tej vagy tejföl
1 evőkanál margarin
só bors

Elkészítés:
Karfiolról eltávolítjuk a leveleit rózsáira szedjük megmossuk és egy edénybe feltesszük főni.
Ha megpuhult akkor leöntjük róla a vizet és krumplinyomóval megtörjük.
Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal.
Tejet és margarinból annyit teszünk bele, hogy egy krémes masszát kapjunk ki mennyire krémesen szereti.
Minden féle húsokhoz jó köretnek.

Tanácsok:
Az, hogy mennyire kalória szegény függ attól, hogy milyen zsírtartalmú tejből vagy tejfölből készítjük


A receptet beküldte: Kolli1987

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolos tészta » Csőben sült sonkás karfiol » Aranysárga karfioltekercs » Karfiolos sajtleves
» Karfiol rántva » Gombás karfiol-tál » Túrós karfiol » Tepsis karfiol
» Sajtos karfiolos csirke » Karfiol fóliába sütve » Karfiolmuszaka » Sajtos rakott karfiol 2
» Rétegezett karfiolleves » Karfiolos pulykagolyók » Húsos rántott karfiol » Pikáns karfiol


Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2014, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.