Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol sajtos bundában párolt zöldséggel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 karfiol,
1 tojás,
1,5 dl tej,
10 dkg reszelt sajt,
80 dkg vegyes zöldség,
5 evőkanál liszt,
margarin,
só,
olaj,
bors,
ételízesítő

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, rövid ideig hideg vízben áztatjuk, majd folyó vízben megmossuk,
és enyhén sózott vízben félpuhára főzzük. A fürdőrózsákat lapátkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük.
Tojásból, tejből, lisztből sóval, borssal fűszerezett, sűrű palacsintatésztát készítünk, és belekeverjük a sajtot.
Egyenként beleforgatjuk a karfiolrózsákat és olajban minden oldalát megsütjük. Az ízlés szerint összeválogatott zöldségeket megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és külön-külön kevés margarinon megpároljuk, közben ételízesítővel fűszerezzük. Tálaláskor a párolt zöldségeket és a bundázott karfiolt adagonként ízlésesen lapos tányérra rendezzük.

Tanácsok:
Jó tanács:

Ha a zöldségeket párolás helyett enyhén sós vízben főzzük, akkor a főzőleveket összeforralva,
ételízesítővel ízesítve kitűnő levest készíthetünk. A levesbetét egy kevés metéltre vágott,
főtt zöldség és grízgaluska lehet.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos darált hús rántva » Extra sajtos csirkemell » Szalonnás-sajtos falatkák » Mézes, sajtos ham and eggs
» Sajtos-diós mártás » Párolt rák » Sajtos rakott zsemle » Sajtos pogácsa II
» Sajtos báránysült » Baconos rakott karfiol » Kecskesajtos kifli » Füstölt sajtos karfiol
» Sajtos rúd ecettel » Sajtos sonkatorta » Sült sajtosgolyó » Sörtésztában sült karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.