Tutireceptek.hu fejléc

Karfiollal rakott burgonya recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya
50 dkg karfiol
2 dl tejföl
2 tojássárgája
1 cs.petrezselyem
margarin

bors
kevés zsemlemorzsa

Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk és karikára vágjuk.A karfiolt rózsáira szedjük és a fűszeres vízben megfőzzük.Kivajazunk egy jénai tálat, és rétegezve a burgonyával kezdve lerakjuk a zöldségeket.A tetejére is burgonya kerüljön.Meglocsoljuk a tojással elkevert tejföllel.Enyhén sózzuk borsozzuk.
A tetejét meghintjük zsemlemorzsával, meleg sütőben pirosra sütjük.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-fűszeres burgonya » Túrós palacsinta rakottas » Rakott puliszka » Szalonnás burgonyasaláta
» Rakott lapcsánka » Rakott torta befőttel » Rakott gombóc » Rakott Pene
» Diós rakottas » Juhtúrós rakott csirke » Zellerrakottas sonkával » Rakott krumpli másképpen
» Burgonya fánkocska » Sonkás rakott karfiol » Rakott zöldségtál » Tavaszi rakott kel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.