Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolmuszaka recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 személyre
1 kg karfiol,
sós víz,
zsiradék a forma kikenéséhez

Töltelék:
8 dkg zsiradék,
8 dkg vöröshagyma,
1 gerezd foghagyma,
60 dkg darált
sertés-vagy borjúhús,
só,
bors,
szerecsendió,
petrezselyemzöld.

Öntet: 3 db tojás, 2 dl tejföl,

Bundához: 10 dkg liszt, 3 db tojás, étolaj a sütéshez

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira bontjuk, és sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.
Megmártjuk lisztben és tojásban, olajban kisütjük.
A formát kikenjük zsírral,
belerakunk egy sor karfiolt, erre egy sor tölteléket, megismételjük és betakarjuk a
maradék karfiollal, tetejét leöntjük a mártással, majd sütőben átsütjük.

Töltelék: Apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra
darált húst és a zúzott fokhagymát, együtt megpirítjuk, meghintjük sóval és
borssal, szerecsendióval és petrezselyemmel. Felöntjük vizzel v. csontlével, és 20
percig pároljuk.

Öntet: A tejfölben elkeverjük a három tojássárgáját. Besamellel is leönthetjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos csirkemell » Lencsepörkölt tarhonyával » Paradicsomos bab fehér babból » Sonkás-salátás tortilla
» Ínyenc rakott burgonya » Darálthúsos rakott zöldbab » Grillezett csirkemáj lecsóval » Sonkás zöldségfazék
» Fűszeres-sajtos kelbimbó » Adriai lencselakoma » Burgonyapüré hercegnő módra » Ipolyparti pulykacsemege
» Töltött paprika sülfe-főve » Rakott kel egyszerűen » Hagymás-krumplis lepény » Debreceni baboslecsó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.