Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolos hamis vesevelő recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg karfiol
1 vöröshagyma
5 dkg zsír/olaj
6 tojás
só, pirospaprika, majoránna

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát zsírban megfonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával, egy csipet majoránnával, és föleresztjük 2-3 evőkanál vízzel. A rózsáira szedett, jól megmosott karfiolt a hagymás, paprikás zsírban - mindig egy kevés vizet öntve alá - puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
Tálalás előtt ráütjük a tojásokat, óvatosan elkeverjük, hogy a karfiol ne törjön össze, megsózzuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a tojás rántottaszerű nem lesz.

Tanácsok:
Cékla- vagy fejes salátát adhatunk mellé.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolos pulykagolyók » Hamis Fasírt » Hamis marcipán golyók » Petrezselymes hamis fasírt
» Karfiolos lapocka » Hamis vadas csirkemell » Hamis hájas tészta » Karfiolos pulykatokány
» Hamis marcipán 1. » Hamis halleves » Hamis zserbó rolád » Hamis rétes2
» Karfiolos tészta » Hamis vadas » Hamis marcipán 3. » Hamis krumplipüré


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.