Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolos rakott sertésszelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
# 8 szelet sertéscomb
# 1,5 kg karfiol
# só
# bors
# citromlé
# 4 evőkanál liszt
# 1 dl olaj
# diónyi vaj
# 3 evőkanál zsemlemorzsa
# 2 evőkanál mustár
# 8 szelet főtt tarja
# 1 csokor petrezselyem
# 3 tojás sárgája
# 6 dl tejföl
# 5 dkg trappista sajt

Elkészítés:
Elkészítés: A húst megmossuk, lecsepegtetjük, kissé kiverjük, besózzuk. A karfiolt megtisztítjuk, nagyobb rózsákra szedjük, és enyhén sós, 2 evőkanál citromlével ízesített vízben majdnem puhára főzzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Összekeverjük a lisztet 1 kávéskanál őrőlt borssal, beleforgatjuk a hússzeleteket, és forró olajban elősütjük (oldalankénk kb. 3-3 perc). Kivajazunk és morzsával meghintünk egy mélyebb sütőtálat. Az aljára 1 sor karfiolt rakunk. A húsokat vékonyan megkenjük mustárral, mindegyikre 1-1 szelet sajtot és tarját helyezünk, és a karfiol tetejére rendezzük sorban, egymás mellé. A megmaradt karfiolokat a tetején elosztjuk.
A tojássárgákat összekeverjük a finomra aprított petrezselyemmel, sóval, reszelt sajttal, tejföllel. Ezzel leöntjük a rakott húst, és 25-30 percre a sütőbe tesszük. Párolt rizs, burgonyapüré illik hozzá.

Tanácsok:
Érdemes vele bajlódni, mert finom nagyon. Előre elkészíthető, és csak sütni kell, ha megérkeztek a vendégek! :-)


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegetáriánus rakott » Rakott tészta. » Rakott burgonya » Rakott kenyér
» Tarhonyás rakottas » Rakott gombás saláta » Rakott kel burgonyával » Karfiolos sajtleves
» Csőbensült rakott tészta » Klasszikus rakott karfiol » Gombás rakott hús » Őszibarackos sertésszelet
» Rakott brokkoli és karfiol » Halfilével rakott krumpli » Mindent bele rakottas » Tejfölös - rakott hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.