Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolpuding recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg tisztított karfiol,
2 púpozott evőkanál finomliszt,
3 tojás,
5 dl tej,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1 evőkanál vegeta,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
kevés só,
a pudingforma kikenéséhez 1 dkg margarin és 2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A karfiolt kis rózsáira szedjük, és gyengén sózott, forrásban lévő vízbe tesszük. Az újraforrástól számítva 5 percig fedetlenül főzzük. Közben a vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd ráöntjük a megmelegített tejet, és folytonosan kevergetve, nagyon sűrűre főzzük. Közben a vegetát és a borsot is belekeverjük. Ha már nem forró, az előre felvert tojásokat is hozzáadva, alaposan elkeverjük, végül a félig főtt és lecsöpögtetett, összetört karfiolt is beleforgatjuk. Szögletes, hosszúkás pudingformát margarinnal kikenünk, és a zsemlemorzsával behintjük. A tojásos-karfiolos masszát beleöntjük, a tetejét egyenletesre elsimítjuk, majd beleállítjuk egy háromujjnyi vízzel telt tepsibe. A tepsit betoljuk az előmelegített forró sütőbe, és annyi ideig gőzöljük, amíg a beleszúrt villára már nem tapad a masszából. Még forrón hosszúkás tálra borítjuk, és felszeletelve kínáljuk. Nagyon jó mellé a ketchup vagy a paradicsomos ízesítésű majonéz, de salátával is tálalható.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött padlizsán bundában » Sütőtök-csicsóka tócsni » Sült zöld paradicsom » Burgonyával rakott cukkini
» Töltött gombakosárkák » Lencsefasírt recept » Mogyorós padlizsán » Kelbimbó sörtésztában
» Zöldséges Chop-Suey » Juhtúrós töltött gomba » Húspótló burgonyafánk » Szines zöldséglepcsánk
» Patiszon pörkölt » Zöldségestekercs » Gombaragu krumplilepényen » Karfiol fóliába sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.