Tutireceptek.hu fejléc

Karfioltál recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
fél fej karfiol,
1 szál sárgarépa,
20 dkg mirelit kukorica,
2 kis csemegeuborka,
2 dl tejföl,
1 tojás,
1 teáskanál cseresznyepaprikakrém,
bazsalikom,


Elkészítés:
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt, a fagyasztott kukoricát és a lekapargatott, kockára vágott sárgarépát sós vízben megfőzzük. A csemegeuborkát felkarikázzuk. A lecsöpögtetett, főtt zöldségeket és az uborkát salátástálban összekeverjük. A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, lereszeljük, majd a cseresznyepaprikakrémmel együtt a tejfölbe keverjük. Ha van, friss bazsalikomlevéllel és sóval fűszerezzük, majd a zöldségekre öntjük. Legalább 1 órát érleljük.

Tanácsok:
Barnakenyérrel finom.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg karfioltál » Vegyes vágott savanyúság » Tavaszi karalábé saláta. » Parmezános saláta
» Fehérjenapra Copfostól » Light frankfurti saláta » Babsali » Majonézes tojásmártogató
» Póréhagymás saláta » Fetás mártogatós » Datolyás gyümölcssaláta » Jégsaláta gombával
» Õszi gyümölcssaláta » Hideg tésztasaláta » Újévi lencsesaláta » Újkrumplis tonhalsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.