Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfioltál recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
fél fej karfiol,
1 szál sárgarépa,
20 dkg mirelit kukorica,
2 kis csemegeuborka,
2 dl tejföl,
1 tojás,
1 teáskanál cseresznyepaprikakrém,
bazsalikom,


Elkészítés:
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt, a fagyasztott kukoricát és a lekapargatott, kockára vágott sárgarépát sós vízben megfőzzük. A csemegeuborkát felkarikázzuk. A lecsöpögtetett, főtt zöldségeket és az uborkát salátástálban összekeverjük. A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, lereszeljük, majd a cseresznyepaprikakrémmel együtt a tejfölbe keverjük. Ha van, friss bazsalikomlevéllel és sóval fűszerezzük, majd a zöldségekre öntjük. Legalább 1 órát érleljük.

Tanácsok:
Barnakenyérrel finom.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg karfioltál » Csirkemájas saláta » Majonézes virsli saláta » Szalámis saláta
» Tzatziki, az ehető szépség » Görög saláta (Horiatiki) » Görög saláta másképp » Gombás tésztasaláta
» Gyros-mártás » Almasaláta hagymával » Auróra mártás » Csirkés spagettisaláta
» Egzotikus gyümölcssaláta » Dzsamizga » Tésztasaláta csőtésztából » Céklasaláta főtt céklából



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.