Tutireceptek.hu fejléc

Karfioltorta vele sült krumplival recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kisebb karfiol

2 db erőleveskocka

Fasírt hozzávalói:
50 dkg darált hús
1 szelet szikkadt kenyér
1 db tojás
1 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma

őrölt bors
szerecsendió
20 dkg bacon a külső réteg beborításához

Köret hozzávalói:
50 dkg krumpli

kakukkfű

Elkészítés:
Az egész karfiolt a leveskockával és sóval ízesített vízben főzzük félpuhára. Ezután óvatosan emeljük ki a vízből, majd alaposan csepegtessük le, és tegyük félre, hogy kihűljön.

A szikkadt kenyeret áztassuk be tejbe, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.

A darált húst tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret, az apróra összevágott vöröshagymát, nyomjuk bele a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Ezután alaposan keverjük össze. Végül adjuk hozzá az egész tojást, és jól dolgozzuk össze a masszát.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük el rajta kör alakban a felszeletelt bacont. Ezután helyezzük a bacon közepére a kihűlt, egész karfiolt, majd lapogassuk rá a fasírtot úgy, hogy mindenhol befedje. Ezután borítsuk be a kimaradt baconnel.

A krumplit vékonyan szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg kakukkfűvel. Ezután helyezzük a tepsiben lévő becsomagolt karfiol köré, és locsoljuk meg 1-2 evőkanál olajjal, majd alufóliával fedjük le a tepsi tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk 45-50 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd vegyük magasabbra a hőfokot, és süssük szép pirosra. (lehet a karfiol enged egy kevéske levet ezt kanállal szedjük ki sütés előtt)

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni mielőtt felszeletelnénk.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a bundás karfiolt, majd a sült krumplival kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbab fözelék krumplival » Töltött csirke krumplival » Natúr szelet újkrumplival » Karfiol krumplival
» Tepsis hús krumplival » Rakott csirke » Húsos krumplikazal » Zalai dödölle
» Juhtúrós rakott burgonya » Coq au vin » Lazacos röszti kaviárral » Lencsepörkölt tarhonyával
» Medvehagymás túrógombóc » Brassói kicsit másképp » Májas burgonya » Csípős csirke, szósszal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.