Tutireceptek.hu fejléc

Katóka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg zsír,
2 tojás,
30 dkg cukor,
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
tejföl,
kevés cukros tej,
2-3 evőkanál baracklekvár,
1/2 dl rum,
10 dkg vaj.

Elkészítés:
A zsírt a tojások sárgájával, 15 dkg cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amelyben előzőleg elkevertük a sütőport, és tejföllel olyan keménységűre gyúrjuk, hogy nyújtani tudjuk. 3 lapot sütünk belőle.
1 lapot összetörünk, cukros tejjel meglocsoljuk, hozzáadjuk a baracklekvárt és a rumot. Közben egy másik tálban a vajat kikeverjük 15 dkg cukorral, a két masszát összekeverjük, és ezt töltjük a két megmaradt lap közé.

Máz: 2 tojásfehérjét 20 dkg cukorral gőz fölött habbá verjük, majd bevonjuk vele a tetejét. Másnap vízbe mártott késsel szeleteljük. Nagyon mutatós, ha még melegen a mázra csokoládédarát is hintünk.


A receptet beküldte: suzy1983


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolos pulykatokány » Zöldborsós pulykatokány » Citromkifli » Kanalas süti
» Répatorta édes sajtkrémmel » Diós torta » Madártej kaláccsal » Márványos-meggyes süti
» Vasutas szelet » Rákóczi túrós light » Barackos karika » Mokkakrémes epertorta
» Fehércsokis muffin » Nutellás tejberizs » Tiramisu másképpen » 13-as


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.