Tutireceptek.hu fejléc

Kavart szilvás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg RAMA
20 dkg porcukor
3 egész tojás
20 dkg darált dió
15 dkg liszt
1 pohár tejföl
1 cs.sütőpor
1 cs.van.cukor
pici fahéj

Elkészítés:
A vajat a porcukorral habosra keverem, majd egyenként hozzáütöm a tojásokat. Külön tálba kimérem a diót, a lisztet, hozzáadom a fahéjat, a sütőport, és a van.cukrot. Mikorra ezzel kész vagyok, kb kész a tojásos massza is, abba beleöntöm a tejfölt, egy picit összekeverem, és mehet hozzá a diós-lisztes keverék. Sütőformába rakom, tetejére savanyú szilva kerül. Kb 40 percig sütöm 160 fokon. A formába hagyom kihűlni ( ha sikerül kivárni ) majd szépen szeletelve, porcukorral meghintve tálalom.

Tanácsok:
Nagyon szereti a család, rip-rop és elfogy pillanatok alatt. Nagyon hamar kész van, és ami nem elhanyagolható, nem kell órákig mosogatni utána.

Jó étvágyat hozzá :)


A receptet beküldte: Grétus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszalt szilvás húsgombócok » Aszaltszilvas vodka » Mákos szilvásgombóc » Lekváros kavart tészta
» Szilvás máglyarakás » Szilvás csirke » Szilvás szelet (update 1) » Aszalt szilvás mákos bukta
» Szilvás limonádé » Mákos-szilvás püspökkenyér » Kavart, meggyes » Szilvás-túrós rétes
» Szilvás máj » Szilvás grízes sütemény » Aszaltszilvás céklasaláta » Kavart meggyes szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.