Tutireceptek.hu fejléc

Kávés ír krémlikőr recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
2,5 dl tejszín
3 tojás sárgája
7 dkg kristálycukor
12 dkg fehér csokoládé
1,5 dl ír krémlikőr (Baileys)

Elkészítés:
A tojás sárgáját a cukor harmadával habosra kikeverjük.
A cukrot annyi vízzel, amennyi ellepi, sziruppá főzzük. A szirupot hozzákeverjük a habos tojássárgájához, és kihűlésig keverjük.
A fehér csokoládét felmelegítjük, majd 1 kanállal teszünk bele a tojásos alapból. Mikor ezzel fellazítottuk, apránként hozzáadjuk az egészet.
A habbá vert tejszínt is a csokoládékrémhez keverjük, végül belecsorgatjuk a krémlikőrt.
A cukrot összekeverjük a zselatinnal, majd a forrásban lévő kávéhoz keverjük.
Felforraljuk, és kéz-melegre visszahűtjük.
Rétegenként poharakba töltjük, az egyes rétegeket hagyjuk dermedni.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros-kávés muffin » Túrós - kávés szelet » Kávés keksz golyók » Kávés túrótorta
» Kávés-magos muffin » Rumos, diós, kávés szelet » Arab kávés süti » Kávés-fahéjas túrótorta
» Update 1 Kávés madártej » Manó kávéscsészéje » Kávés-mogyorós szelet » Kávés mascarponetorta
» Kávés-kakaós torta » Habos kávés szelet » Kávés-szelet » Update 1 Kávés teasütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.