Tutireceptek.hu fejléc

Kávés panna cotta csokitányéron recept

Kategória:


Hozzávalók:
A panna cottához

500 ml tejszín
30 gramm kávészem
2 evőkanál édesítő
3 lap zselatin

A csokitányérhoz

1 tábla diabetikus keserűcsokoládé
"pukkantós plasztik fólia"

Elkészítés:
Panna cotta elkészítése:

A tejszínt a kávéval és az édesítővel felforraltam, kicsit kis lángon főztem, majd 1 óra hosszat állni hagytam.
Leszűrtem, és langyosra melegítettem.
A zselatint hideg vízbe áztattam, belekevertem a kávés tejszínbe, és kis formákba öntöttem.
A formákat fóliával lefedtem, és a hűtőben hagytam egész éjszaka.

Csokitányérok készítése:

A plasztikfóliát kerekre vágtam, a csokoládét vízgőzön felolvasztottam, és a fóliára kentem. Éjszakára hűvös helyen hagytam megdermedni.
Ezután óvatosan lehúztam róla a fóliát, és tányérra tettem. Vigyázni kell mert könnyen törik
A kávés, tejszínes formák alját egy pillanatra meleg vízbe mártottam, majd a "csokitányérra" borítottam. Nem akart kijönni, ezért a szélét késsel meglazítottam.


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kávés ramequin » Ricottás-gyümölcsös szelet » Kávés túrótorta » Kávés mascarponetorta
» Kávés kocka » Joghurtos panna cotta » Spenót ricottával » Epres panna cotta
» Kávés madártej (Update1) » Ricottás süti » Kávés-fahéjas túrótorta » Arab kávés süti
» Kávés granita » Panna cotta - Tejszínkrém » Ricottás uborka » Update 1 Kávés madártej


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.