| Kávés tejszínkrém. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 dl zsíros tejszín 1 rúd vanillia 2 evőkanál cukor 2 kávéskanál azonnal oldodó kávépor 2 kávéskanál zselatinpor olaj a formák kikenéséhez csokoládádéval bevont kávészemek a díszítéshez Az öntetethez: 1 dl tejszín 5 dkg csokoládé Elkészítés: 1. A vaníliarúdat hasítsa fel, a belsejét kaparja ki, és a rúddal meg a cukorral együtt tegye a tejszínbe. Takaréklángon hevítse majdnem forráspontig, majd szűrje hőálló edénybe. 2. A kávét keverje ki 4 evőkanál vízzel, öntse hőálló tálba, adja hozzá a zselatint, és 5 percig hagyja állni. Utána gőz fölött kevergetve teljesen oldja fel a zselatint, kevés tejszínnel keverje ki, majd adja a tejszín egészéhez. Négy, 1,5 dl-es formát vagy csészét kenjen ki olajjal. A krémet ossza el a formákban, és amikor a krém kihűlt, 8 órára vagy egy éjszakára tegye a hűtőbe. 3. Az öntethez a tejszín egynegyedét öntse tálba, keverje hozzá a felolvasztott csokoládét. A maradék tejszínt - 1 evőkanálnyi kivételével - apránkánt adja hozzá. 4. Tálalás előtt a formákat állítsa néhány pillanatra forró vízbe, és a krémet borítsa desszerttényérokra. Locsolja körbe a csokoládéöntettel. A félretett tejszínt csepegtesse rá, és kiskanál hátával húzza el a csokiöntetben. A csokoládéval bevont kávészemekkel díszítve azonnal tálalja. Tanácsok: Az ekészítési időben nincs benne a hűtés. Macerás, de mutatós, finom,nem mindennapi:))) Nagyon JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!!!! Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 560 kcal A receptet beküldte: GILL Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |