Tutireceptek.hu fejléc

Kefires csirkeszárny recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg csirkeszárny (én csirkemellfiléből szoktam)
2 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
2 dl kefir
5 dkg reszelt füstölt sajt
1 teáskanál piros fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 púpozott mokkás kanál só

Elkészítés:
A húst mindkét oldalán megsózzuk. A lisztet a paprikával, a borssal összekeverjük, a húsokat megforgatjuk benne. Tepsibe rakjuk. A kefirt az olajjal a zúzott fokhagymával és a maradék lisztes keverékkel összekeverjük, bele tesszük a reszelt sajtot és a maradék sót, majd a húsra öntjük. Előmelegített sütőben, lefedve kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.

Tanácsok:
Előfordulhat hogy kicsit több idő kell neki, én a végén fedő nélkül is szoktam egy kicsit sütni. Aki gondolja variálhatja zöldfűszerekkel. Kitűnő recept fehérje napra.
Én általában dupla adagot készítek.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: mily


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kefíres lángos 2. » Csípős pácolt csirkeszárny » Kefíres szelet » Hűtős kefires lángos
» Janó bá' kefires pitéje » Kefíres galuska » Kefíres-joghurtos sali » Kefires omlós kifli
» Kefíres palacsinta » Joghurtos csirkeszárnyak » Kefíres » Kefires gyorsaság
» Kefíres narancs » Sült csirkeszárny » Csirkeszárny Orly módra » Colában sült csirkeszárny


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.