Tutireceptek.hu fejléc

Kefíres galuska recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
35 dkg liszt
2-3 tojás (nagyságától függően)
annyi kefír, hogy a tojásokkal együtt 3 dl legyen

vaj

Elkészítés:
Egy nagy fazékban sós vizet teszünk fel forrni.

Kimérjük a lisztet, a tojásokat összehabarjuk a kefírrel, de a tészta összeállítását csak akkor kezdjük el, ha a sós víz már lobogva forr.

A kefíres tojáshabarékot a lisztre öntjük, kanállal pár mozdulattal összekeverjük, de épp csak annyira, hogy sehol ne maradjanak száraz liszszemcsék, ha jobban kikeverjük, rágós, nehéz lesz a galuska!

Amint összeállt a massza, azonnal a galuskaszaggatóra teszünk egy adagot, kiszaggatjuk. Fontos, hogy a víz végig lobogva forrjon.

Szűréskor leöblíthetjük, ha szoktuk, de nem feltétlenül szükséges. Még forrón egy darabka vajra szedjük.

Tanácsok:
Nagyon finom, a kefír savasságától zamatosabb, könnyű galuska, a szokásos ételekhez köretként, vagy reszelt sajttal, különböző mártásokkal, stb. is jó.


A receptet beküldte: Corra


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kefíres süti (update 2) » Hagymás sajtos galuska » Kefíres lángos » Galuska-levesbetét
» Kefires buci » Májgaluskaleves » Kefíres pogácsa » Kefíres ananásztorta
» Galuskasaláta retekkel » Aranygaluska Anikó módra » A tökéletes daragaluska » Kevert (kefíres) sütemény
» Milánói rakott galuska » Kefíres reteksaláta » Verebélyi galuska » Alföldi májgaluska leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.