Tutireceptek.hu fejléc

Kekszszalámi recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 4 evőkanál kakaó
- 2 dl tej
- 10 dkg sütőmargarin
- 1/2 dl rum (vagy 1 rumaroma)
- 50 dkg háztartási keksz

Elkészítés:
A kekszet nyújtódeszkán kisebb - nagyobb darabokra összetörjük, és nagy tálba tesszük, amibe könnyen össze tudjuk majd keverni a folyékony összetevőkkel.

A cukrot, a vajat, a kakaót és a tejet, egy lábasban feltesszük melegedni, ha forrni kezd, lekapcsoljuk a lángot. A tűzről levéve beletesszük a rumot.

Ráöntjük a darabolt kekszre, és összekeverjük.

Egy celofánpapírra hosszában a masszából halmokat rakunk, szorosan henger alakúra feltekerjük, közben össze-össze nyomkodjuk, hogy ne legyen hézagos.Gyorsan dolgozzunk vele, amíg meleg, különben megszilárdul és nem tapad össze, a szeletelésnél pedig omlik!

Ha kihűlt (ez egy-két órát jelent a hűtőben, de jobb egy éjszakára betenni), meghempergetjük kókuszreszelékben, darált dióban, mogyoróban ízlés szerint. Éles késsel fél cm szélesre szeleteljük.

Tanácsok:
Nagyon egyszerű, és mutatós!
Én a végén kókuszba forgatom, a tetejére pedig darált mandulát szórók.
Jó étvágyat! :)


A receptet beküldte: Haley


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis pöffeteg » Mákosguba torta » A mi palacsintánk » Finom krémes habos süti
» Almáspite (anti-candida) » Kígyórétes » Multivitaminos muffin » Diós kifli 2
» Aranygaluska tejsodóval » Gyümöcsös joghurtos desszert » Scharlotte - Túróbomba » "Jasmina álma"
» Kókuszos tallérok » Sajttorta Juditka módra » Hólabda süti » Grillezett gyümölcsnyárs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.