Tutireceptek.hu fejléc

Kelbimbó krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 közepes lilahagyma
1 közepes sárgarépa
1 nagyobb gyökér
30-40 dkg kelbimbó
1 dl olíva olaj
2 dl főzőtejszín
fűszerek: 1 tk szerecsendió, curry, kakukkfű, fehérbors,

Elkészítés:
A hagymát, a répát és a gyökeret nagyobb darabokra vágva, a kelbimbót megtisztogatva, az olajon pároljuk pár percig, majd felengedjük másfél liter vízzel. Tehetünk hozzá 3-4 marhahúsleves kockát, de az ételízesítővel is jó. Beletesszük a fűszereket és addig főzzük, amíg a répa meg puhul. A gyökeret ki kell dobni belőle. A többit összeturmixoljuk. Ha nagyon besűrűsödne még egy kis vízzel fel lehet önteni. Hozzáadjuk a tejszínt és kész.
Lehet enni pirítóssal, kockára vágott sült szalonnával, pirított magokkal(fenyőmag, napraforgó, tökmag)

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: M.Mimi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almakrémleves sárgarépával » Fűszeres sütőtök-krémleves » Mángold krémleves » Sajtos baconos kelbimbó
» Kínaikel krémleves » Eper-krémleves » Sajtos brokkolikrémleves » Zellerkrémleves egyszerűen
» Tejszínes spárgakrémleves » Kapros tökkrémleves » Füstöltsajt - krémleves » Sárgadinnye krémleves
» Halkrémleves garnélával » Zelleres burgonyakrémleves » Sütőtök krémleves Zoli mód » Tejszínes sajtkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.