Tutireceptek.hu fejléc

Keletlen pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 liter tej
25 dkg liszt
5 evőkanál cukor
csipet só
4 tojás
10 dkg olvasztott margarin

Elkészítés:
Egy közepes tepsit alaposan vajjal kikenünk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kikevertünk a maradék cukorral, sót, majd az olvasztott margarint is hozzácsorgatjuk és alaposan elkeverjük.

Az állaga a madártejéhez fog hasonlítani, de ne ijedjünk meg tőle. A masszát a tepsibe simítjuk. Tetejét kevés olvasztott margarinnal meglocsoljuk.

Takarékon (kb. 30 perc)tűpróbáig sütjük. Porcukorral és savanykás lekvárral tálaljuk. Megsütve az állaga a krémes krémjére hasonlít.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tiramisu torta (Vadimtól) » Cseresznyés kocka - másként » Kinder pingui » Epres joghurttorta
» Boros szilva » Angol puncs » Morzsás almakrém » Maffin alaprecept
» Almás, rumos puding » Kávés túrótorta » Karamellás csiga » Sacher-torta
» Kávékrémes szelet » Kakaós-meggyes szelet! » Rácsos almás » Málnás krémes desszert


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.