| Keletlen pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 liter tej 25 dkg liszt 5 evőkanál cukor csipet só 4 tojás 10 dkg olvasztott margarin Elkészítés: Egy közepes tepsit alaposan vajjal kikenünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kikevertünk a maradék cukorral, sót, majd az olvasztott margarint is hozzácsorgatjuk és alaposan elkeverjük. Az állaga a madártejéhez fog hasonlítani, de ne ijedjünk meg tőle. A masszát a tepsibe simítjuk. Tetejét kevés olvasztott margarinnal meglocsoljuk. Takarékon (kb. 30 perc)tűpróbáig sütjük. Porcukorral és savanykás lekvárral tálaljuk. Megsütve az állaga a krémes krémjére hasonlít. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |