Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposzta leves húsgombóccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 közepes kelkáposzta
2 nagyobb szem krumpli
1-2 sárgarépa
1 fej hagyma
5 dkg füstölt szalonna (ha van szalonnahéj, azt is beleteszem)
só, bors, ételízesítő, majoránna, kicsike tárkony, 3 gerezd fokhagyma, esetleg babérlevél.
2 dl tejföl.
A gombócokhoz egy kis csésze rizs
30 dkg darált hús
1-2 tojás
1 evőkanál liszt
só, bors

Elkészítés:
Olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, hozzáadom a karikára vágott sárgarépát, majd 1 kanál lisztet, és egy kicsit együtt pirítom.
Felöntöm 3 liter vízzel.
Belerakom a káposztát, a krumplit, a fűszereket és puhára főzöm.
Ezalatt másfélszer annyi vízben megfőzöm a rizst, hozzáadom a húst, a tojásokat és a fűszereket.
A levesbe kis gombócokat formálok belőle.
10 percig főzöm.
1 kanál lisztből készült világos rántás, majd a legvégén 2 dl tejföl kerül bele.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: martini64


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös karalábéleves » Savanyú veseleves » Karfiol-brokkoli krémleves » Csirkecsontleves
» Zabkorpás zöldbableves » Frankó parázs gyógyleves » Erdélyi baglyos leves » Árpaleves
» Tejszínes sajtkrémleves » Tárkonyos pulykaragu-leves » Szárnyas raguleves » Fokhagyma-krémleves
» Zellerkrémleves » Kínaikel krémleves » Ajvárleves chilis sajttal » Gyümölcsleves - télen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.