Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposztaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg kelkáposzta,
2 evőkanál olaj,
2 evőkanál liszt ,
petrezselyem zöld ,
pirospaprika,
bors,
só,
1 dl tejföl (esetleg 2 dl tej) .

Elkészítés:
A kelkáposztát laskára vágjuk, torzsás részét kidobjuk. Jól megmossuk, sós vízben puhára főzzük, petrezselyem zöldet, borsot teszünk hozzá. Ezután az olajból és a lisztből készült világos rántással - melyhez késhegynyi pirospaprikát is teszünk - berántjuk, felforraljuk. Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt, ha nincs, adhatunk helyette a leveshez 2 dl tejet.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggykrémleves habgaluskával » Insalata caprese » Gombaleves rizzsel » Sajtos omlett
» Grastmas zumi (Lóhúsleves) » Betyár zöldbableves » Mentás zöldborsó krémleves » Csicsóka krémleves Ági módra
» Fűszeres leves » Borleves másik változata » Cukkini lepény » Csorbaleves erdélyiesen
» Vajas-tejfölös csirkeragu » Tejfölös sonkás karfiolleves » Káposzta krémleves chipsszel » Pikáns francia hagymaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.