Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposztaleves tarjával gazdagítva recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg főtt, füstölt tarja,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg árpagyöngy,
1 fej kelkáposzta,
őrölt bors,
só,
2 evőkanál finomliszt,
3 dkg zsír,
1 kávéskanál pirospaprika.

Elkészítés:
A tarját és a karikára vágott hagymát kb. másfél liter vízben felteszem főni.
Egy villával vagy hústűvel időnként ellenőrzöm, hogy puhult-e.
Amíg fő, megtisztítom, és hosszanti csíkokra vágom a kelkáposztát, az árpagyöngyöt pedig átmosom.
Mikor a hús félig megpuhult, beleteszem a kelkáposztát, az árpagyöngyöt és a szétzúzott fokhagymát.
Ha a tarja megpuhult – ez kb. harminc perc –, kiveszem, és kockára vágom.
Lisztből, zsírból és paprikából rántást készítek, ezzel sűrítem be a levest, majd beleteszem a tarjadarabokat, fűszerezem sóval, borssal, és még egyszer forralok rajta.
Forrón, fehér kenyérrel tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült bab tarjával » Kelkáposztaleves » Spagetti füstölt tarjával » Szárnyas raguleves
» Tejszínes hagymaleves » Savanyú uborkás raguleves » Sajtos zöldségleves » Sonkaleves húsvétkor
» Bacilust legyőző leveske » Gomba leves » Német sörleves » Pilseni pacalleves
» Gombalevesem » Borjúhúsos-bableves » Avokádós-diós-tonhal snack » Gombaleves Tamás módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.