| Kelkáposztás csirke receptHúsételek Hozzávalók: - 1,2 kg-os csirke - 1 kelkáposzta - 2,5 dl száraz fehérbor - 50 dkg sárgarépa - 2 evőkanál olaj - 3 dkg vaj - őrölt bors - só Elkészítés: A csirkét kívül-belül meghintjük sóval és borssal, majd az olajban megsütjük, a sütés felénél megfordítjuk. Közben megtisztítjuk a kelt, negyedeljük, majd sós vízben 3 percig főzzük (blansírozzuk), végül lecsöpögtetjük, és leveleire szedjük. A levelek felét vastag falú lábasba tesszük, rátesszük a csirkét, a maradék kellevéllel befedjük, a borral meglocsoljuk, sóval, borssal és az apróra vágott répával meghintjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy épp a tetejéig érjen, majd hozzáadjuk a vajat, újrafűszerezzük, és lefedve teljesen puhára pároljuk. Tálaláskor a csirke mellé adjuk a kelt és a répát. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |