Tutireceptek.hu fejléc

Kelt tészta! recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Kelt tészta
Hozzávalók:
70 dkg liszt, 10 dkg margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1 vanília cukor,
5dkg élesztő, 3,5 dl tej, 1 kanál étolaj

Elkészítés:
A tejet megmelegítjük. A lisztet egy nagyobb tálba mérjük, a közepében mélyedést készítünk,
és a langyos tej felét ide öntjük. Egy kanál cukrot a tejben felolvasztunk, és belemorzsoljuk az
élesztıt, kevés lisztet szórunk rá, és letakarjuk kb. 10 percig.
(Ezt hívjuk élesztı felfuttatásnak)
A tej másik felébe elolvasztjuk a
margarint, és ha langyosra hőlt, a
tojást, a cukrot, a vaníliát, és az
étolajat is belekeverjük.
Az élesztı felfuttatása után,
a margarinos keveréket,
a liszthez adjuk.
Robotgéppel, vagy kézzel jól kidagasztjuk.
(Akkor jó, ha a kéztıl elválik, és nem túl kemény, nem túl laza.)
A dagasztó tál tetejét rátesszük,
de a levegıt nem nyomjuk ki a tálból.
A mikrohullámú sütıbe tesszük, és ott kelesztjük,
(a mikrót nem kapcsoljuk be, azért tesszük ide, hogy zárt térben keljen a tészta.)
míg háromszorosára nem kel.
A gyúrótáblát megszórjuk liszttel, és a tésztát jól átgyúrjuk.
Ezután kinyújtjuk, és készíthetünk belıle túrós, lekváros táskát,
darázsfészket, mákos, diós rudat, túrós lepényt stb…

Elkészítési idő: 1 perc

A receptet beküldte: potoczkibelane


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hóvégi tészta! » Makaróni csirkehússal » Húsvét utáni rizsestál » Orosz blini
» Zsemle felfújt » Tejfölös nokedli » Piros nokedli » Csirkemájas
» Juhtúrós palacsinta » Rakott lapcsánka » Isteni tarhonyás » Kapros juhtúrós lángos
» Spenótos-sonkás nokedli » Grízsmarni » Garnélarákos tagliatelle » Bence sajtos tésztája


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.