Tutireceptek.hu fejléc

Kelt túrós pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg Ráma
- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 tk. cukor
- 1 evőkanál só

Elkészítés:
Az élesztőt a meglangyosított cukros tejbe morzsolom és felfuttatom. Összekeverem a lisztet a margarinnal, a túróval és a sóval. Beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojást és sima tésztává dolgozom. Kiveszem a tálból az összeállt tésztát és a gyúródeszkán még átgyúrom egy kicsit. Ha ragad, bővebben lisztezem. Ezután kinyújtom, hajtogatom és beteszem a hűtőbe. Ezt a hajtogatást még kétszer megismétlem, miközben fél-fél órát pihentetem a hűtőben. Végül kb. 1 cm vastagra kinyújtom, a tetejét rácsozom, megkenem tojással és reszelt sajtot szórok rá. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatom és sütőpapíros tepsiben, 200 °C-os sütőben (kb. 15-20 perc alatt) megsütöm. Nagyon finom, könnyű pogácsa.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós zabkorong » Kakaós-túrós szelet » Szapora hûspogácsák » Porhanyós sajtos pogácsa
» Gyors túrós 1 » Túrós gyümőlcsbomba » Habos túrós kocka » Túrós semmi
» Túrós rakott alma » Túrós gríz torta » Fokhagymás pogácsa » Bólyi túroslepény
» Túrós pogácsa gyors » Túrós piramis » Tejszínes pogácsa 2. » Túrós batyu gyümölccsel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.