Tutireceptek.hu fejléc

Kemencében sült hagyma recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg. vöröshagyma, 5 dkg. teavaj, 3-4 evőkanálnyi olaj, 3 evőkanálnyi tárkonyecet,1 mokkáskanál őrölt majoránna, 1 dl. száraz fehér bor, Ízlés szerint só, őrölt fekete bors.

Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát vastagon felszeleteljük. A borból, tárkonyecetből, olajból a fűszerekkel öntetet készítünk, amivel a vöröshagymát összekeverjük. Fóliával letakarva hűvös helyen pihentetjük kb. egy óráig. A tepsit kivajazzuk, belerakjuk a hagymát és előmelegített kemencében (sütőben) készre sütjük.

Tanácsok:
Nagyobb mennyiségben is készíthető reggelire, disznóöléskor. Friss kenyérrel, félszáraz fehér borral kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás süllő » Hagymaleves mikróban » Tárkonyos hagymaleves » Hagymás burgonyalepény
» Túrós medvehagymás krém » Cukkíni tejfölös hagymával » Fokhagymás cukkíni » Újhagymás szendvicskrém
» Fokhagymás karaj II. » Rakott hagymás csirke » Parajos metélőhagyma-torta » Hagymatokány burgonyával
» Fokhagymás halfilé » Fokhagymás kapros krémsajt » Hagymás camembert krém » Fokhagymás csirkemáj sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.