| Kéthagymás csusza receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg csuszatészta 25 dkg tehéntúró 1 közepes fej lilahagyma 3 db újhagyma 10 dkg sajt (reszelt) 5 dl tej 3 evőkanál finomliszt 1 ek napraforgó olaj 1 ek vaj só ízlés szerint bors ízlés szerint Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük, némi olajat hozzáadva, hogy ne ragadjon össze. A hagymákat megtisztítjuk, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a lilát pedig nagy félkörszeletekre. A tésztát az áttört túróval összeforgatjuk, egy-két csepp olaj hozzáadásával (épp csak annyival, hogy ne legyen száraz). Elkészítjük a kéthagymás besamelszerű mártást: az olajon megfuttatott lisztet szakaszosan felöntjük tejjel (szakaszonként 1-1 dl-lel). Az első szakasszal megy bele a darabolt hagyma. Ezt jó alaposan összefőzzük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Az utolsó szakasszal hozzáadjuk a reszelt sajt felét. Kivajazott hőálló jénaiba halmozzuk a tésztát, rá a besameles öntetet, megszórjuk a maradék sajttal. 180 fokon addig sütjük, míg a sajt aranybarnára nem pirul a tetején A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |