Tutireceptek.hu fejléc

Kéthagymás csusza recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg csuszatészta
25 dkg tehéntúró
1 közepes fej lilahagyma
3 db újhagyma
10 dkg sajt (reszelt)
5 dl tej
3 evőkanál finomliszt
1 ek napraforgó olaj
1 ek vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük, némi olajat hozzáadva, hogy ne ragadjon össze.
A hagymákat megtisztítjuk, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a lilát pedig nagy félkörszeletekre.
A tésztát az áttört túróval összeforgatjuk, egy-két csepp olaj hozzáadásával (épp csak annyival, hogy ne legyen száraz).
Elkészítjük a kéthagymás besamelszerű mártást: az olajon megfuttatott lisztet szakaszosan felöntjük tejjel (szakaszonként 1-1 dl-lel). Az első szakasszal megy bele a darabolt hagyma. Ezt jó alaposan összefőzzük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Az utolsó szakasszal hozzáadjuk a reszelt sajt felét.
Kivajazott hőálló jénaiba halmozzuk a tésztát, rá a besameles öntetet, megszórjuk a maradék sajttal.
180 fokon addig sütjük, míg a sajt aranybarnára nem pirul a tetején


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis túrós csusza » Tejszínes csülkös csusza » Túrós csusza serpenyőben » Éva túrós csuszája
» Tepertõs csusza » Lecsó túrós csuszával » Sonkás csusza » Kapros-túrós csusza
» Csusza tepsíben » Csirkés csusza » Rakott túrós csusza » Tepsis csusza
» Rakott csusza » Juhtúrós kapros csusza » Halas csusza » Tepsis csirkés csusza


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.