Tutireceptek.hu fejléc

Kétszer sült burgonya töltelékkel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 nagyobb szem krumpli
10 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
2-3 evőkanál tejföl
3 evőkanál aprított medvehagyma

bors
1 tojássárgája
4-5 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés:
A krumplikat héjastól alaposan megsikáljuk, majd 180 fokon 1 órán keresztül sütjük a sütőben.

Mikor kissé kihűlt, a tetejét levágjuk, és egy kanállal kivájjuk a belsejét úgy, hogy csak egy vékony fal maradjon.

A kivájt krumplit villával összetörjük, sózzuk, hozzátesszük a vajat, a medvehagymát, a tejfölt, a reszelt sajtot, a borsot és a tojássárgáját, jól kikeverjük.

A krumplik tetejét belehelyezzük az aljába, és rápúpozzuk a tölteléket. Az olvasztott vajjal még megkenegetjük, és 200 fokos sütőben még 20 percig, pirosra sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás sós pite » Burgonyás pecsenyekrém » Hercegnőburgonya » Rakott tarjás burgonya
» Csípős burgonyasaláta » Burgonyás zöldbab » Hercegnő burgonya(köret) » Fóliás burgonya
» Tejfölös kapros újburgonya » Tökmagos-burgonyás zsemlék » Rakott kel burgonyával » Burgonyás csoda...
» Rácos burgonya » Burgonyás knédli » Tepsis burgonya 2. » Töltött burgonya májjal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.